Faaliyetlerimiz

1.Derneğimiz üyelerinden toplanan aidat ve bağışlarla Sokullu Mehmet Paşa Caddesi 1361.Sokak No 9/A adresindeki 50 m2′ lik dükkan satın alınmış olup, tuvalet, mutfak, dinlenme ve çay salonu oluşturulmuş, tadilat, tamirat, asma-tavan, boya-badana, pimapenler, kepenler, elektrik, su, doğalgaz, telefon abonelikleri de yapılarak, Ankara Sorgun Derneği Genel Merkez binamız, sayın halkımızın hizmetine açılmıştır.

2.Dernek Genel Merkez Binamızın  alınması için desteklerini esirgemeyen maddi manevi katkıda bulunan, koşuşturan, uğraş veren herkese teşekkür ediyor, Binamızın alınmasında manevi olarak çok büyük emeği bulunan tek tek üyelerimizin ev iş yerlerine giderek makbuz karşılığı maddi katkı toplayan ve bu işe önderlik eden Merhum Sabahattin ÇETİNKAYA abimize, Dernek Yönetimi olarak ayrıca teşekkür ediyoruz. dualarımız Sabahattin abimiz için nur içinde yatsın

3.Derneğimizi ziyaret eden sevgili üyelerimiz, mahalle halkımız ve bize gönül veren değerli vatandaşlarımızın ikramlar yapılmakta, nezih bir ortamda, kütüphane, televizyon ve günlük gazetelerden yararlanarak hoşça vakit geçirmeleri sağlanmaktadır.

4.Derneğimize bir adet bilgisar, bir adet faks ve yazıcı makinesi alınmış olup, dernek yazışmalarında  kullanılmaktadır; ayrıca Ankara Sorgun Derneği adı altında internet veb sitesi sanal aleminde yerini almış, Mahalle ve üyelerimiz ile ilgili tüm duyurularımız, haberlerimiz bu sitede anında yayınlanmakta ve tüm üyelerimizin cep telefonlarına toplu mesaj gönderilmektedir.

5.Mahallemiz, Belediye binasında bulunan toplantı, cenaze yemeği , iftar yemeği gibi amaçlar için kullanılan ikiyüzelli kişi kapasiteli yemekhane için yeni 35 adet masa, 180 adet sandalye alınmış  ve kilitli malzeme dolapları yaptırılarak halkımızın  hizmetine sunulmuştur.

6.Mahallemizde defnedilen cenazelerde, Mahalle halkı ve misafirlerimize, hayırsever vatandaşlarımızın makbuz karşılığı yaptıkları maddi katkılarla ve dernek yönetiminin organizasyonu ile dört çeşit yemek yaptırılarak dağıtımı  sağlanmaktadır. Her cenaze yemeğinde masrafa iştirak eden hayır severlerimizin Allah hayırlarını kabul eylesin.

7.Ramazan aylarında her yıl Erzak Yardım Paketi kampanyası düzenlenerek, hayırsever üyelerimiz ve derneğimize gönül veren diğer vatandaşlarımızın katkılarıyla  çok sayıda mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımda bulunmaktayız.

8.Her yıl yaz aylarında halkkımızı kaynaştırmak, piknik ortamında hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile eğlenceli Yayla şenliği düzenlemekteyiz. Genç nesilin birbirini tanıması kaynaıması için Yayla şenliği kapsamında futbol turnuvası düzenlemekteyiz. Kış aylarında eğlenceli salon toplantıları yapmaktayız. Mahallemizde ve Dernek Genel Merkezimizde her yıl aşure etkinliği yapmaktayız.

9.Hastalarımızı ziyaret ederek acil şifalar dilemekteyiz. Düğünlerimize katılarak evlenecek çiftlerimizin mutlu gününde yanında olmaktayız. Asker uğurlamalarına katılmaktayız.

10.Mahallemizdeki ilköğretim öğrencilerinin eksik malzemeleri imkanlar çerçevesinde karşılanmaktadır. Ünüversitede okuyan öğrencilerimize burs sağlamaya çalışmaktayız.

11.Mahallemiz mezarlığına, derneğimizin girişimleri ve sevgili halkımızınn maddi katkıları sonucu şadırvanlı  abdesthane yaptırılmış  olup, hizmete girmiştir.

12.Mahallemiz Güdül istikamet girişine Hoşgeldin ve Güle Güle levhaları yaptırılarak monte edilmiştir. Mezarlığın  girişlerine manevi ifadeler içeren panolar takılmıştır.

13.Mahallemize ve yaylamıza birer adet çeşme yaptırılarak hizmete sunulmuştur.

14.Mahallemize, derneğimiz tarafından yaptırılan ekmek fırını,halkımızın hizmetine sunulmuştur.

15.Her yıl, Mahallemiz resimlerini içeren, duvar takvimleri ve beş yılda bir yenilenen telefon fihristleri yaptırılarak Sorgunlu hemşerilerimize dağıtılmaktadır.

16.Üyelerimizin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak dini, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu değişik yerleri görmek tanımak amacı ile cuzi bir ücret karşılığında günübirlik turlar düzenlenmekteyiz. (İstanbul, Konya, Çanakkale, Şanlıurfa vb.)

17.Sorgun Mahallemiz mezarlığının doğu kısmında bulunan, mezarlığa bitişik 10 dönümlük araziyi sahipleri mezarlğa ilave edilmek üzere gönüllü olarak bağışlamışlardır. Bu nedenle eski taş duvar kaldırılarak, mezarlığın genişlemiş hali ile 300 m2’lik yeni taş duvar örülüp küpeştesi döküldükten sonra teli çekilmiştir. Bu çalışma Sorgun Belediyesi, Sorgun Derneği ve hayır severvatandaşlarımızın işbirliği ile gerçekleşmiştir. Madddi ve manevi katkısı bulunan tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun hayırlarını kabul etsin inşallah.

18.Mahallemiz merkezi ile yukarı köprü arasındaki yol kenarlarına ve Beldemiz ile yayla yolu yol kenarlarına 2010 yılı Orman haftasında, Derneğimiz tarafından Orman Bakanlığından temin edilen 2,5 metre boyunda yeşil yapraklı 3.000 adet ağaç düzenlediğimiz (seninde bir dikili ağacın olsun) ağaç dikme seferberliğinde Sorgun Belediyemizin iş makinası ile açılan çukurlara halkımızın katılımı ile ağaçların dikimi başarı ile geçekleştirilmiş ve ağaçların hepsi de tutmuştur. Sorgun Belediyemize ve halkımıza verdikleri bu destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.